12/9/12

Να αρθεί η ασυλία της Ντόρας Μπακογιάννη γνωμοδότησε η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής

Υπέρ της άρσης της βουλευτικής ασυλίας της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη για τα «αδήλωτα» 1.000.000 δολάρια που εντοπίστηκαν σε κοινό λογαριασμό που διατηρεί με τον σύζυγό της κ. Ισίδωρο Κούβελο, θα γνωμοδοτήσει η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής καθώς έκρινε ότι η συγκεκριμένη δραστηριότητα δεν έχει σχέση με την πολιτική και κοινοβουλευτική της δράση. 

Να σημειωθεί ότι με την έναρξη της συνεδρίασης η κυρία Μπακογιάννη ζήτησε από τα μέλη της επιτροπής να γνωμοδοτήσουν υπέρ της άρσης της ασυλίας της αν και υποστήριξε πως  «δεν υπάρχει αύξηση των περιουσιακών μου στοιχείων. Το ποσό του 1 εκατ. δολαρίων είναι μετοχές και όχι ρευστό και δεν υποδηλώνει αύξηση εισοδημάτων σε σχέση με τις προηγούμενες δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης».

Επιπροσθέτως, δεν έγινε δεκτό το αίτημα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη να αρθεί η ασυλία του καθώς στην συγκεκριμένη περίπτωση η Επιτροπή έκρινε ότι διώκεται λόγω της κοινοβουλευτικής του δράσης.

Υπενθυμίζεται ότι κατά του κ. Παπαδημούλη έχει υποβάλλει μήνυση η κυρία Τζούλια Αλεξανδράτου όταν ο βουλευτής στις 15.4.2010 είχε πει στην Βουλή ότι «η εθνική πορνοστάρ που την έκαναν φίρμα τα κανάλια, περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα και κάνει αρπακτές της μιας βραδιάς και μετά πηγαίνει στην αστυνομία και υπογράφει μια δήλωση ότι πήγε αφιλοκερδώς, προσκεκλημένη του επιχειρηματία του μαγαζιού, του σκυλάδικου, του νυκτομάγαζου, όπου έκανε το δικό της σοου! Τι κάνει το κράτος απέναντι σε αυτή την καραμπινάτη προκλητική φοροδιαφυγή;».

Σήμερα, στην επιτροπή δεοντολογίας επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «ζητά άρση ασυλίας και επιμένει στις δηλώσεις που είχε κάνει» ενώ σε δηλώσεις του προς δημοσιογράφους είπε: «η δικαιοσύνη χρειάστηκε περισσότερα από 2 χρόνια για την διαβίβαση του σχετικού φακέλου που αποτελεί μια απλή υπόθεση. Δυστυχώς ακόμα μεγαλύτερη βραδυπορία διαπιστώνεται σε ακόμα μεγαλύτερα σκάνδαλα όπως αυτό της Siemens».
 
Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι η Επιτροπή γνωμοδοτεί, αυτοί όμως που θα αποφασίσουν εάν θα αρθεί η ασυλία των 2 βουλευτών είναι οι υπόλοιποι συνάδελφοί τους στην Ολομέλεια.
 
 
 
πηγη:protothema