24/9/12

ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ''ΣΑΦΑΡΙ'' ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΘΡΕΠΙΒΙΒΑΣΗ ΣΤΑ ΜΜΜ

Σε εφαρμογή τίθενται από τη Δευτέρα τα μέτρα του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την αντιμετώπιση της λαθρεπιβίβασης στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με στόχο να έχει μειωθεί μέχρι τέλος του έτους κατά 50% η εισιτηριοδιαφυγή, που αποτελεί οικονομική αιμορραγία για τους φορείς που επιτελούν συγκοινωνιακό έργο.

Τα μέτρα, που σε πρώτη φάση θα εφαρμοστούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπου το ποσοστό της λαθρεπιβίβασης ξεπερνάει το 20%, χωρίζονται σε άμεσα (εντός του μηνός) και βραχυπρόθεσμα (μέχρι τέλος Οκτώβριου).

Έτσι από τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου θα διπλασιαστούν οι έλεγχοι σε επιλεγμένους κεντρικούς σταθμούς και σταθμούς μετεπιβίβασης των Μέσων Σταθερής Τροχιάς, Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ, ενώ οι ελεγκτές από 35 που είναι σήμερα θα αυξηθούν σε 80 και θα εργάζονται σε δύο βάρδιες ημερησίως, ακόμη και τις νυχτερινές ώρες.


Σε ό,τι αφορά τις οδικές μεταφορές, λεωφορεία και τρόλεϊ, οι έλεγχοι θα ενισχυθούν με την ενεργοποίηση των εθελοντών ελεγκτών και σε συμφωνία με τις διοικήσεις και τα σωματεία εργαζομένων ο αριθμός των ελεγκτών σε λεωφορεία και τρόλεϊ θα αυξηθεί στους 80.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


''Τhe New Daily Mail'' 

Newsroom