26/9/12

Τα ξένα ΜΜΕ για τα επεισόδια στο Σύνταγμα

Μέχρι και ζωντανή σύνδεση έκαναν με τα επεισόδια στην Ελλάδα και την γενική πανελλαδική απεργία να είναι πρώτο θέμα στα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης με εκτενή δημοσιεύματα και live μεταδόσεις! Το γερμανικό περιοδικό Spiegel έχει τίτλο.


«Γενική απεργία ενάντια στα μέτρα λιτότητας: Δεν πάει άλλο στην Ελλάδα». Το περιοδικό γράφει ότι χιλιάδες άνθρωποι θέλουν να διαμαρτυρηθούν κατά του νέου προγράμματος λιτότητας εκατομμυρίων ευρώ της κυβέρνησης.


Το BBC αναφέρει ότι «τα συνδικάτα προχώρησαν στην πρώτη γενική απεργία από τη στιγμή σχηματισμού της κυβέρνησης συνασπισμού, που ηγούνται οι συντηρητικοί».



Επίσης, το βρετανικό Skynews έχει τίτλο: «Οι Έλληνες σε νέα μαζική απεργία για τις νέες περικοπές». Στο κείμενο κάνουν αναφορά στη διαμαρτυρία λέγοντας πως «ο εύθραυστος κυβερνητικός συνασπισμός νιώθει την ανάσα χιλιάδων απεργών, οι οποίοι διαμαρτύρονται ενάντια στα μέτρα λιτότητας που επιβάλλονται από την ευρωζώνη».



Το ρωσικό αγγλόφωνο δίκτυο Russia Today προβάλλει σε ζωντανή σύνδεση την απεργιακή κινητοποίηση από την πλατεία Συντάγματος.




Τέλος, η εφημερίδα Guardian αναφέρει πως «η απεργία ενάντια στα μέτρα λιτότητας αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα στις πτήσεις, τα μέσα μεταφοράς και τις δημόσιες υπηρεσίες».​